Opnieuw afslaan

Dyn wei gaat niet over het kiezen van één rechte weg. Het gaat over het vinden van een richting op dit moment. Ontdekken wat je nu wilt doen en waar je ongeveer naartoe wilt op wat langere termijn. Wat wil je niet meer in je leven wil en wat juist wel. Uit de strijd met jezelf komen. Meer helderheid krijgen over wie jij nu bent en wat je nu wilt. 

Dat kan altijd weer veranderen en dat mag ook. Zelf heb ik bijvoorbeeld veel verschillende banen gehad. Sommige vond ik heel leuk en ben ik langer gebleven of zelfs teruggekomen. Andere bleken het uiteindelijk niet (meer) voor mij te zijn en ben ik mee gestopt.

Ergens aan beginnen en erachter komen dat het toch niet geschikt voor jou is kan moeilijk zijn. Misschien ben je teleurgesteld in je verwachting of jezelf. Of voel je je verward omdat je niet weet wat je dan wel wilt. Dit laatste kan ook zorgen dat je bang bent om opnieuw te kiezen. Misschien ben je bang ‘weer de verkeerde’ keuze te maken. Allemaal heel begrijpelijk en gevoelens die ik ook weleens heb ervaren. 

Zelf geloof ik niet echt in verkeerde keuzes. Overal doe je weer een nieuwe ervaring op. Vaak kost het even tijd om te accepteren dat een oude keuze niet meer bij je past. Het kan helpen om voor jezelf op te schrijven wat voor goede dingen je oude keuze je gebracht heeft. Wat heeft het je geleerd? Misschien heb je wel leuke nieuwe mensen ontmoet? Hoe waardevol is het om te weten wat je juist niet wilt? 

Daarnaast, welke mogelijkheden ontstaan als je een nieuwe keuze gaat maken? 

Zelf vond ik het soms lastig om opnieuw te kiezen vanwege de verwachtingen van mezelf en mogelijk het oordeel van anderen. Tegelijkertijd is mijn ervaring dat naar mijn gevoel luisteren en een nieuwe keuze maken ontzettend oplucht. Daarnaast komt er altijd iets nieuws voor in plek wat op dat moment bij mij past en nog veel leuker blijkt. 

Inmiddels kijk ik ook anders naar de wegen die ik kies. Ik zie het niet als iets wat definitief hoeft te zijn. Daardoor licht er minder druk op de keuze. Ik kan immers altijd opnieuw kiezen. Dat betekent niet opgeven als het even moeilijk is, maar wel opnieuw durven kiezen als dat nodig is.

Sta jij op een kruispunt in je leven? Weet je even echt niet welke keuze je wilt maken?

Als coach, mens en persoon buiten jouw netwerk wandel ik graag even met je mee. Voor een nieuwe blik op jouw kruispunt en vooral om je te helpen vinden wat jij echt wilt. Neem gerust contact op voor een kennismaking of inspiratiewandeling.

💚

Liefs, Silke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s