Wat heb ik nu nodig?

Stel jij jezelf weleens deze vraag? ‘Wat heb ik nu nodig?’ In een periode dat het niet zo goed ging met mij had ik een alarm op mijn telefoon, twee keer per dag. Die moest mij eraan herinneren mezelf deze vraag te stellen. Klinkt best gek, toch was het best nuttig. Juist als je niet zo lekker in je vel zit doordat je jezelf een hele tijd totaal niet hebt afgevraagd wat je eigenlijk nodig hebt.

Het leuke is, dat als je jezelf hier regelmatig aan gaat herinneren, dit op een gegeven moment automatisch gaat. Zonder dat je het door hebt hoor je jezelf opeens denken ‘wat heb ik nu nodig?’. In mijn geval was dat dan bijvoorbeeld: ‘vanavond even niks’ of ‘wandelen, de natuur in’. Over het algemeen hebben we vaak vooral minder nodig, maar het kan ook zijn dat je juist zin hebt aan een avond dansen of bijkletsen met iemand.

Als je het gevoel hebt dat je soms over je grenzen heen gaat, je gestrest voelt of onrustig, stel jezelf de vraag. Misschien duurt het even voordat je het antwoord weet. Misschien heb je het idee dat wat je zou willen niet kan. Maar alle kleine dingen zijn mooi meegenomen.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • een uur je telefoon wegleggen
  • 5 minuten lezen in een boek
  • 10 minuten alleen wandelen
  • zitten en voor je uit staren
  • muziek aanzetten en dansen
  • enzovoort, enzovoort

Het maakt niet uit wat het is maar de bewuste aandacht voor jou, het moment van stilstaan, is al helpend.

Loop je vast in je leven en heb je het gevoel er alleen niet uit te komen? Neem dan gerust vrijblijvend contact op. Ik bekijk graag wat we samen kunnen doen.

💚

Liefs, Silke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s