Terug naar balans

Vijf jaar geleden kwam ik overspannen thuis te zitten. Sindsdien ben ik altijd bezig geweest met het zoeken van de juiste balans in mijn leven. 

Stilstaan bij wat ik nodig heb, opnieuw en opnieuw is een gewoonte geworden. Niet omdat ik anderen niet belangrijk vind, maar JUIST omdat ik anderen ook belangrijk vind. 

Omdat ik weet dat ik mijn eigen balans nodig heb, om bij te kunnen dragen op deze wereld. Mijn werk te doen, mensen te helpen, fijne relaties te ontwikkelen en onderhouden, te kunnen reageren zoals ik dat graag wil op alles wat er in het dagelijks leven op mij afkomt. 

Als ik merk dat het mij niet lukt om te reageren zoals ik wil, dan weet ik dat er iets uit balans is. Dan is het tijd om te onderzoeken wat ik nodig heb om terug naar mijn balans te gaan. 

Op deze manier, bewust leven, brengt mij zo ontzettend veel! 💚

Het is mijn droom mensen te kunnen helpen hun eigen unieke balans en geluk te vinden. Goed voor zichzelf te zorgen en daardoor in staat om dat ook beter voor hun omgeving te doen.

Wat is jouw balans en hoe vind je die terug wanneer je haar kwijt bent?

🌱 Ten eerste kun je preventief aandacht besteden aan activiteiten die jou goed doen. Zorg voor jezelf voordat je uit balans raakt. Start de dag bijvoorbeeld met iets voor jezelf te doen als dat kan. Al is dat vijf minuten. 

🌱 Ten tweede kun je proberen bewust te worden. Aan welke signalen kun jij merken dat je uit balans begint te raken? Neem de tijd om in je dagelijks leven te onderzoeken wat jou uit balans brengt. 

🌱 Wat heb je op zo’n moment nodig? Je kunt beginnen met een paar ademhalingen, even stilstaan. 

🌱 Voel je je overweldigd? Is er een optie even uit de situatie stappen? Plan zo snel mogelijk een moment voor jezelf. Waarin jij tot rust kan komen en iets kunt gaan doen en of plannen wat jou terug naar balans kan brengen.

🟠 Als je merkt dat je regelmatig hard moet werken om in balans te blijven is het misschien tijd het groter aan te pakken. Waarschijnlijk is er een groter onderdeel van jouw leven uit balans en is het misschien tijd voor een grotere verandering. 

Ben je tevreden met hoe jouw leven eruit ziet? 

Wat is belangrijk voor jou en is daar nog voldoende tijd voor in jouw leven? 

Wil je op zoek naar jouw unieke balans en meer handvatten en hulpmiddelen om in balans te blijven? Neem gerust contact op, ik help je graag💚

Veel liefs, Silke