Mijn verhaal

In eerste instantie dacht ik dat mijn verhaal moest gaan over hoe ik in 2016 stopte met mijn stage in Indonesië. Een laatste druppel had de emmer doen overlopen en pas later kwam ik erachter dat ik overspannen was. Dit is zeker onderdeel van het verhaal wat ik wil vertellen. Ik heb toen maanden thuis gezeten en dacht veel na over hoe ik mijn leven wilde invullen en heb daar ook hulp bij gehad. Hoewel ik veel weerstand voelde tegen school en het systeem koos ik uiteindelijk de laatste twee jaren van mijn studie af te maken, op mijn manier.

Voor mij was dat door eerst een halfjaar naar Spanje te gaan en een minor Spaanse taal te volgen. Dit leek niet voor iedereen de logische keuze. Weer naar het buitenland gaan, dat zou toch juist veel te veel energie gaan kosten? Wonen in het buitenland was altijd al mijn droom geweest en was nou juist één van de dingen waar ik zoveel kracht en energie uit haalde. De vrijheid, het avontuur en het relaxte Spaanse leven waren precies goed voor mij op dat moment.

Ik haalde mijn diploma! Korte tijd ging ik werken en daarna reizen. Al snel ervoer ik dat ik niet meer lang wilde wachten met het helpen van mensen. Maar ik had zelf in de loop van de jaren een bredere visie gekregen op hulpverlening en wilde me daar graag verder in verdiepen. Precies deze verdieping vond ik in de opleiding tot holistisch levenscoach en lichaam-geest beoefenaar bij MindBodyFood insititue. De opleiding leerde me op een holistische manier naar uitdagingen en problemen te kijken. Het gaf me bijvoorbeeld wetenschappelijke informatie over hoe onze hersenen werken en hoe onze gedachten en gevoelens ons gedrag bepalen.

Ik werd uitgedaagd om nog bewuster te worden van mijn eigen gedachten, gevoelens en gedrag. Daarbij leerde ik beperkende gedachten te relativeren en om te buigen. Ons denken beïnvloedt ons voelen, en hoe we ons voelen beïnvloedt hoe we ons gedragen. De kracht van het bewust worden, relativeren en ombuigen van negatieve/beperkende gedachten is daarmee dus heel groot (maar goed daar is nog zoveel over te vertellen!).

Een belangrijk tweede deel van dit verhaal is hoe ik uiteindelijk deze onderneming opzette. Want juist die stap, die ongelofelijk spannend was, wil ik delen. Omdat dit precies is waar ik voor sta: doen wat je écht gelukkig maakt. Ondanks dat er mensen zijn die het niet begrijpen, ondanks dat ik jong ben, ondanks dat het niet makkelijk is. Ik voelde dat ik het moest doen en dat ik er niet mee moest wachten.

We zullen nooit het gevoel hebben dat het het perfecte moment is om iets heel spannends te doen (onze hersenen willen ons namelijk veilig houden en zijn daarom dol op gewoontes en vaste patronen, buiten de comfortzone gaan is voor onze hersenen per definitie onveilig). Een goed moment is dus gewoon goed genoeg. 

Het opzetten van deze onderneming is het leukste en moeilijkste wat ik ooit gedaan heb. Meer dan eens heb ik veel weerstand en spanning gevoeld en telkens kon ik uiteindelijk niets anders dan daar doorheen. Soms had ik mezelf er helemaal van overtuigd dat ik gewoon geen tijd had en dat mijn situatie niet makkelijk genoeg was om dit te doen. Om me later weer te realiseren dat dat excuses waren. Nu ben ik blij dit allemaal ervaren te hebben. Omdat ik weet dat als iemand bij mij komt op zoek naar verandering, de kans groot is dat die persoon hier ook tegenaan kan lopen.

Natuurlijk blijft het voor mij ook zoektocht, ik probeer dingen uit, soms lukt het, soms niet. Het grootste verschil wat ik ervaar is dat ik tegenwoordig onderweg goed voor mezelf zorg, vriendelijk tegen mezelf spreek en steeds opnieuw bekijk wat ik op dit moment nodig heb. Ook al lijken mijn stappen in de ogen van anderen totaal onlogisch. Het is zeker niet altijd makkelijk en dingen lopen soms (vaak) anders dan gepland. Ik kan tenminste wel trots zijn dat ik altijd probeer mijn dromen te volgen!

Zorg goed voor jezelf en doe wat je wilt. Wat het ook is wat jou gelukkig maakt, wat je nodig hebt en wat je wenst. Ik help je graag om goed te zijn voor jezelf, je hart te volgen en trots op jezelf te zijn. Ik geloof dat als we eerst goed voor onszelf zorgen we vervolgens beter zullen en kunnen zorgen voor alles om ons heen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s