Lessenreeks intro in yoga

Wil je meer weten over yoga, fijne lessen volgen en je gezondheid verbeteren? Dan is de onderstaande lessenreeks geschikt voor jou! Ervaring met yoga is niet nodig.

Lessenreeks: introductie in yoga
  • Elke dinsdagavond; 4 april tot en met 13 juni (uitzondering meivakantie)
  • Vanaf september start de reeks opnieuw, schrijf je in voor de nieuwsbrief of Whatsappgroep om op de hoogte te blijven.

In deze lessenserie van 10 lessen krijg je meer informatie over de yoga filosofie en de vele holistische gezondheidsvoordelen van Hatha yoga. Halverwege doen we een les waarin we kennismaken met Yin yoga. 

We gaan bespreken, wat is yoga, wat is een yoga levensstijl en je krijgt een introductie in het energetische lichaam. Daarnaast gaan we het hebben over de wetenschappelijk bewezen gezondheidsvoordelen van traditionele yoga beoefening. Het autonome zenuwstelsel (stress en ontspanning reactie), het bloedvatenstelsel en tot slot het lymfestelsel komen aan bod. Beide thema’s worden om en om besproken. Dus de ene les filosofie en de andere les gezondheid. De thema’s komen terug in de meditaties, ademhalingsoefeningen en asanas.

Elke les gaat verder waar de vorige geëindigd is maar de lessen zijn los van elkaar ook goed te volgen. Je kunt dus op elk moment instromen.

Lesopbouw
75 minuten

5 min – eerste ontspanning
5/10 min – theorie en discussie
5 min – opwarming
45 min – yogahoudingen (asanas)
15 min – eindontspanning en thee

Thema’s

Les 1 wat is yoga
Les 2 het autonome zenuwstelsel
Les 3 yoga als levensstijl
Les 4 bloedsomloop
Les 5 asanas en een yoga ‘dieet’
Les 6 introductie in Yin yoga
Les 7 de drie lichamen
les 8 het lymfestelsel
les 9 chakras
Les 10 afsluiting

Wil je aansluiten bij een losse les? Reserveer de data door contact met mij op te nemen.