Blog

Levenskunst yoga

Yoga is veel meer dan de asanas (houdingen). Bij yoga denken mensen vaak aan flexibiliteit en moeilijke houdingen aannemen. Of misschien wel aan stilzitten in kleermakerszit. Hoewel dit onderdeel van yoga kán zijn, is yoga veel meer dan dat. Yoga is een levensstijl die traditioneel gezien gericht is op de samenkomst van de ziel metMeer lezen over “Levenskunst yoga”

Imposter stappenplan

Juist nadat jij een goede prestatie geleverd hebt, komen al snel angstige gedachten om de hoek kijken: ‘Nu verwachten mensen dit de volgende keer ook, maar dat gaat mij nooit lukken. Eigenlijk ben ik namelijk helemaal niet zo goed, leuk, capabel etc. als mensen denken. Op een dag komen ze erachter, dan val ik doorMeer lezen over “Imposter stappenplan”

Terug naar balans

Vijf jaar geleden kwam ik overspannen thuis te zitten. Sindsdien ben ik altijd bezig geweest met het zoeken van de juiste balans in mijn leven.  Stilstaan bij wat ik nodig heb, opnieuw en opnieuw is een gewoonte geworden. Niet omdat ik anderen niet belangrijk vind, maar JUIST omdat ik anderen ook belangrijk vind.  Omdat ikMeer lezen over “Terug naar balans”

Verandering begint bij zelf-bewustzijn

Zelfbewustzijn is het bewustzijn van ons gedrag, onze gevoelens en gedachten. Van gewoonten en (helpende en belemmerende) overtuigingen. Jouw huidige waarden en normen. Zelfbewustzijn geeft inzicht. Als je iets wilt veranderen in jouw leven dan begint dit bij bewustzijn. Ontdekken wat je nu doet, denkt, voelt en gelooft. Zodat je kunt zien waar je veranderingMeer lezen over “Verandering begint bij zelf-bewustzijn”

Omgaan met emoties

Het ding met gevoelens is, dat hoe meer je ze niet wil voelen, hoe sterker ze worden. Wist je dat emotie eigenlijk alleen maar energie in beweging is? Het woord emotie, afgeleid van ‘emotere’ in het latijns, betekent: energie in beweging.  Het enige wat emoties dan ook willen is bewegen door je lichaam. Gezien worden.Meer lezen over “Omgaan met emoties”

Opnieuw afslaan

Dyn wei gaat niet over het kiezen van één rechte weg. Het gaat over het vinden van een richting op dit moment. Ontdekken wat je nu wilt doen en waar je ongeveer naartoe wilt op wat langere termijn. Wat wil je niet meer in je leven wil en wat juist wel. Uit de strijd metMeer lezen over “Opnieuw afslaan”

Wat heb ik nu nodig?

Stel jij jezelf weleens deze vraag? ‘Wat heb ik nu nodig?’ In een periode dat het niet zo goed ging met mij had ik een alarm op mijn telefoon, twee keer per dag. Die moest mij eraan herinneren mezelf deze vraag te stellen. Klinkt best gek, toch was het best nuttig. Juist als je nietMeer lezen over “Wat heb ik nu nodig?”

Wat houdt je tegen?

Naast het ontdekken van wat je belangrijk vindt, wat je wensen en behoeften zijn is de bovenstaande vraag heel belangrijk. Als je namelijk niet weet wat je tegenhoudt om je goed te voelen. Dan kun je dat ook niet veranderen.  Waarom zouden we dat misschien niet weten? Onze geest is onder te verdelen in: InMeer lezen over “Wat houdt je tegen?”

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.


Deze blog volgen